Käyttämäni puulajit

Suosin sohvapöydissäni kovia lehtipuita, jotka kestävät hyvin kulutusta ja käyttöä. Käyttämäni puut on tuotettu FSC-sertifioiduista metsistä. Pöytien pintakäsittelyyn käytän värittömiä tai itse sävyttämiäni öljyvahoja, joiden avulla puun pinnan kuviot erottuvat kauniisti ja lopputulos jää mattaiseksi. 

TAMMI

 

Käyttämäni tammi on peräisin Suomen länsirannikolta tai Pohjois-Amerikasta. Tammi on luonnonvarainen puu ja se on Suomessa yksi seitsemästä puulajista, joka lasketaan jalopuuksi. 

Tammi on arvokasta, painavaa ja kestävää, siksi se onkin erinomainen kalustepuu. Kovuutensa vuoksi tammea on käytetty esimerkiksi myös purjelaivojen rakennusmateriaalina.

 

tammi-18
vaahtera-19-webVaahtera

 

Vaahteran levinneisyys kattaa suurimman osan Euroopasta ja sitä esiintyy myös Pohjois-Amerikassa. Käyttämäni vaahtera on peräisin Saksasta tai Pohjois-Amerikasta. Vaahtera on luonnonvarainen puu ja se on myös Suomessa kasvava jalopuu.

Vaahtera on painavaa, kovaa ja kestävä puuaines, ja se sopii hyvin huonekaluihin. Vaahtera on erittäin vaalea puulaji, jopa koivua vaaleampi. Vaahterahuonekalut sopivatkin erityisen hyvin vaaleaan sisustustyyliin. Padouk

 

Trooppinen ja eksoottinen kovapuu padouk kasvaa Länsi-Afrikan sademetsissä ja sitä esiintyy jonkin verran myös Aasiassa. Kauniin punaisen värityksensä ansioista se on suosittu puulaji huonekaluissa. 

Padouk on arvokas, kova, painava ja iskunkestävä puulaji ja se sopii myös hyvin kalustepuuksi. Padoukpöydät ovat punaisia ja sopivat värityksensä ansiosta boheemimpaan sisustukseen tai modernin sisustuksen katseenvangitsijaksi.

padouk-19-web
pähkinä-17-webPähkinäpuu

 

Pähkinäpuu eli jalopähkinä kasvaa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Käyttämäni pähkinäpuu on mustajalopähkinä, joka on peräisin Pohjois-Amerikasta. 

Mustajalopähkinä on iskunkestävää, kovaa, raskasta ja siitä valmistetaankin paljon arvohuonekaluja.