Käyttämäni materiaalit

Käytän pöytien pintakäsittelyyn värittömiä tai itse sävyttämiäni öljyvahoja, joiden avulla puun pinnan kuviot erottuvat kauniisti ja lopputulos jää mattaiseksi. Materiaaleina käyttämäni lehtipuut ovat arvokkaita, kovia ja kulutusta kestäviä puulajeja. Vältän uhanalaisten puulajien käyttämistä. 
TAMMI

 

Tammen levinneisyys kattaa suurimman osan Euroopasta, lisäksi se kasvaa osittain myös Aasiassa.  Käyttämäni tammi on peräisin Suomen länsirannikolta. Tammi on luonnonvarainen puu ja onkin Suomessa yksi seitsemästä puulajista joka lasketaan jalopuuksi.

Tammi on arvokasta, painavaa ja kestävää, siksi se onkin erinomainen kalustepuu. Kovuutensa vuoksi tammea on käytetty myös purjelaivojen rakennusaineena.Vaahtera

 

Vaahteran levinneisyys kattaa suurimman osan Euroopasta ja sitä esiintyy myös Pohjois-Amerikassa. Käyttämäni vaahtera on peräisin Saksasta. Vaahtera on luonnonvarainen puu ja se on myös Suomessa kasvava jalopuu.

Vaahtera on painavaa, kovaa ja kestävä puuaines, siksi se sopii hyvin huonekaluihin. Vaahtera on erittäin vaalea puulaji, vaaleampi kuin koivu. Se sopii erityisesti vaalean skandinaaviseen sisustukseen.Padouk

 

Trooppinen ja eksoottinen kovapuu padouk kasvaa Länsi-Afrikan sademetsissä ja sitä esiintyy jonkin verran myös Aasiassa. Kauniin punaisen värityksensä ansioista se on suosittu puulaji huonekaluissa. 

Padouk on arvokas, kova, painava ja iskunkestävä puulaji ja se sopii myös hyvin kalustepuuksi. Padoukpöydät ovat punaisia ja sopivat värityksensä ansiosta boheemimpaan sisustukseen tai modernin sisustuksen katseenvangitsijaksi.Pähkinäpuu

 

Pähkinäpuu eli jalopähkinä kasvaa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Käyttämäni pähkinäpuu eli mustajalopähkinä on suurikasvuisin ja yksi halutuimmista lehtipuulajeista Pohjois-Amerikassa. Mustajalopähkinä on kotoisin Yhdysvaltojen keski- ja itäosista.

Mustajalopähkinä on iskunkestävää, kovaa, raskasta ja siitä valmistetaankin paljon arvohuonekaluja.