JOAK – Tarina

 

JUSSI 1990

Olen Jussi Hartikka, puuseppä Jyväskylästä. Oikea nimeni on Juha, mutta Jussiksi minua on kutsuttu alusta lähtien. Lapsena haaveilin jalkapallotähden urasta, mutta peruskoulun jälkeen päädyin puualalle.

Koulutukseltani olen siis puuseppä.

Muutama vuosi sitten hankin itselleni puuverstaan, aluksi harrastusmielessä. Viihdyinkin siellä useita tunteja päivässä päivätyöni ohella. Harjoittelin eri puuntyöstötekniikoita, etsiskelin omaa tyyliäni ja opettelin tekemään metallitöitä.

Vähitellen kypsyi ajatus omasta yrityksestä.


JOAK 2017

 

JOAKin tarina alkaa virallisesti vuodesta 2017.

Yritykseni ensimmäisen vuoden aikana suunnittelin kaksi sohvapöytämallistoa. Tavoitteenani oli luoda ajattomat, suomalaisiin koteihin sopivat sohvapöytämallistot.  Materiaalivalinnoilla takaan, että sohvapöytäni ovat aikaa ja kulutusta kestävät. Materiaaleina käytän kestäviä kovapuulajeja, tammea, vaahteraa, pähkinäpuuta ja eksoottisempaa padoukia. Pyrin säilyttämään jokaisessa valmistamassani sohvapöydässä puulajin ominaispiirteet.

Tekijänä olen jotain puukäsityöläisen ja suunnittelijan väliltä. Vaikka valmistankin pöytiä mallistojeni mukaisesti haluan, että oma kädenjälkeni näkyy tuotteissa. Puulankun sävy ja kuviot muovailevat jokaisesta sohvapöydästä yksilöllisen.

Jussi Hartikka / JOAK