Moi! Olen Jussi Hartikka, jyväskyläläinen puuseppä.

Synnyin juhannuksena vuonna 1990. Oikea nimeni on Juha, mutta Jussiksi minua on kutsuttu alusta lähtien. Lapsena haaveilin jalkapallotähden urasta, mutta peruskoulun jälkeen päädyin kuitenkin puualalle. Koulutukseltani olen siis puuseppä.

Nykyään toteutan visioitani päivittäin verstaalla. Siellä syntyvät modernin skandinaviseen tyyliin sopivat sohva-, sivu- ja ruokapöydät. Tällä hetkellä pöytien suunnittelu ja valmistaminen ovat intohimoni. Puuhuonekaluissa arvostan kestävyyttä ja tuotteiden yksilöllisyyttä. Suosin erityisesti tammea ja pyrin säilyttämään jokaisessa valmistamassani huonekalussa tammilankun ominaispiirteet. Muita käyttämiäni puulajeja ovat vaahtera ja padouk.

Viimeisimpänä olen innostunut hyödyntämään huonekaluissani epoksia, jolla saa korostettua puun eri osia. Käyttämäni epoksi on biopohjaista Super Sap -epoksihartsia, joka on tavallista epoksia ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Valmistan käsityönä pöytiini aina  suunnittelemani metalliset jalat, jotka kestävät hyvin käytössä. Tällä hetkellä valmistan vain yhdenlaisia metallijalkoja, ks. Joak 17 & Joak 18.

Alun perin keskityin ainoastaan tammesta valmistettuihin huonekaluihin. Yritykseni nimi viittaakin omaan nimeeni sekä tammeen.

Ota yhteyttä, mikäli kiinnostuksesi heräsi!

Voit seurata töitäni Instagramissa @joakwoodworks.

06/ 2018 Tällä hetkellä valmistan vain omaa pöytämallistoani (Joak 17 & Joak 18), joten toistaiseksi aika ei riitä tilaustöiden tekoon, valitettavasti.